Субота, 20 січня 2024 10:35

Українські розвідники отримали гелікоптер для евакуації поранених

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Головне управління розвідки Міноборони України отримало гелікоптер Ми-2МСБ-1, призначений для евакуації із прифронтових регіонів.

Гелікоптер модернізували та оснастили необхідним медичним обладнанням за кошти Фундації Олени Зеленської.

Для реалізації цього проєкту в межах ініціативи Donate to Evacuate від благодійних фондів KSE Foundation та DefDev, Фундація Олени Зеленської направила 500 тисяч доларів акумульованих міжнародних коштів.

На борту знаходяться: апарати штучної вентиляції легень та моніторингу роботи серця, дефібрилятор, модуль для кисневої інгаляції та кисневий редуктор, електричний аспіратор для звільнення дихальних шляхів.

Цей гелікоптер виготовлений повністю українським виробником. Медичне обладнання, що знаходиться на борту виготовлене провідним світовим виробником, швейцарським Weinmann, а навігаційне обладнання від Garmin.

Пілот авіації ГУР з позивним «Маестро» розповів, що Ми-2МСБ-1 може нести вантаж до 700 кілограмів і здатен здійснювати посадку в дуже складних умовах, куди інша техніка не може дістатися.

Гелікоптер здатен проводити медичну евакуацію з територій, які розташовані у зоні досяжності російської артилерії. Орієнтовний час прибуття на місце виклику – 15 хвилин після запиту.

«Гелікоптери можуть досягати навіть найвіддаленіших і важкодоступних локацій, що робить їх незамінними для рятувальних операцій. На жаль, у важкодоступних місцях, на територіях із постійними обстрілами, часто вмирають не через несумісну з життям рану, а через відсутність вчасної кваліфікованої лікарської допомоги.

Аероевакуація дає цим людям шанс. Тому хочу подякувати всім благодійникам, які допомогли придбати вертоліт, а зокрема студентам KSE за те, що ініціювали проєкт Donate to Evacuate», – зазначає парамедик ГУР МОУ «Док».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, залежно від стану постраждалих,  Ми-2МСБ-1 може транспортувати: трьох легкопоранених; одного важкопораненого і двох легкопоранених, або одного пацієнта у вкрай важкому стані.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: