П'ятниця, 19 січня 2024 10:05

Франція виготовить десятки САУ Caesar для України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міністр оборони Франції анонсував замовлення на виробництво десятків самохідних артилерійських установок Caesar для України.

Про це виданню Le Parisien повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

«Ми запускаємо ініціативу в артилерії, виробництво гармат Caesar від Nexter, у Бурже та Роані. Наша ініціатива спрямована на виробництво 78 Caesar у 2024 році», — заявив Лекорню.

Міністр зазначив, що Франція також хоче «заохотити європейців та союзників розділити цей рахунок». За його словами, Україна вже долучилась до ініціативи, зробивши свій внесок.

«Україна сама готова долучитися до проєкту невеликою частиною своїх ресурсів: вона щойно закупила за власні кошти шість Caesar, щоб почати ініціативу», — сказав він.

Лекорню запевнив, що нарощені темпи виробництва дозволять випустити майже 80 артилерійських установок у 2024 році. Це стане можливим завдяки скороченню циклу виробництва однієї САУ з 30 до 15 місяців.

Крім того, виробник Nexter зміг створити необхідні запаси, а його людські ресурси були «істотно мобілізовані».

Також франко-німецька компанія KNDS, до складу якої входить Nexter, передбачила зростання попиту на свою флагманську систему. Виробник повідомляв про реорганізацію своїх виробничих ліній. Завдяки цьому випуск має зрости з нинішніх 6 гаубиць до 8 на місяць у 2024 році.

Нова артилерійська ініціатива Франції також включає в себе і забезпечення України артилерійськими боєприпасами до нових гаубиць.

«До квітня 2023 року ми передавали 1000 155-мм снарядів на місяць. Відтоді військова економіка дозволила нам збільшити виробництво до 2000 боєприпасів на місяць. А з кінця січня збільшимо до 3000», — сказав міністр.

Лекорню підкреслив, що нарощення виробництва боєприпасів упирається у дефіцит порохів на світовому ринку. Це спричинено високим попитом, адже зараз всі країни нарощують свої запаси озброєння.

Через це Франція наразі ставить у пріорітет переміщення сектору виробництва порохів всередину країни. Повідомляється, що незабаром має відбутись відкриття нового підприємства в Бержеракі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в своєму інтерв’ю Себастьян Лекорню також повідомив, що Франція поставить Україні 40 нових крилатих ракет великої дальності SCALP EG і «сотні бомб».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: