Середа, 10 січня 2024 09:49

Іспанія передає Україні два санітарні БТР

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Іспанія підготувала до передачі Україні два БТР у версії для евакуації поранених.

Про це заявив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес. Санітарні машини створені на базі іспанських колісних бронетранспортерів BMR.

Урядова делегація відвідала підприємство іспанської компанії TECNOVE, яка займалася переобладнанням цих БТР у медичну версію. Згодом ці санітарні БТР відправлять до України, де вони допомагатимуть перевозити поранених.

Глава МЗС Іспанії Хосе Альбарес, у своєму повідомленні наголосив, що його країна підтримуватиме України стільки, скільки буде треба.

Іспанський БТР BMR-600 з колісною формулою 6х6 був розроблений в першій половині 1970-х років. Серійне виробництво плаваючого бронетранспортера розпочалося у 1979 році.

Він випускався як у базовій версії, так і у спеціалізованих варіантах. Він є одним з основних бронетранспортерів сухопутних військ Іспанії. BMR також поставлявся до інших країн.

Базовий варіант BMR-600 призначений для перевезення 11 військовослужбовців та двох членів екіпажів: водія і стрілка. Корпус машини виготовлений із алюмінієвої броні. Місце водія знаходиться у передній частині корпусу зліва.

У даху корпусу над сидінням водія є люк. Праворуч від водія знаходиться моторно-трансмісійне відділення.

Відділення десанту знаходиться у задній частині корпусу потрапити до нього можна через апарель у якій також є двері. У даху корпусу відділення є два люки для аварійного залишення БТР або для ведення вогню з особистої зброї.

На іспанський БТР встановлено двигун Pegaso 9157/8 потужністю 310 кінських сил, що забезпечує швидкість 100 км/год.

Коробка передач автоматична, має шість передач для руху вперед та одну – для руху назад. Передні дві пари коліс керовані.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, рух на плаву здійснюється за допомогою обертання коліс, але передбачена можливість встановлення у задній частині машини двох водометів. Швидкість на воді – до 9 кілометрів на годину.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: