Понеділок, 11 грудня 2023 12:48

ЗСУ отримали самохідні міномети Rak

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з’явилися перші офіційні зображення польського самохідного міномета Rak у Силах оборони України.

Міномети надійшли на озброєння 44 окремої механізованої бригади ЗСУ. Про це свідчить відео опубліковане у понеділок, 11 грудня, прес-службою військової частини.

Військовослужбовці бригади вже виконують бойові завдання зі знищення російських окупантів за допомогою самохідних мінометів Rak.

Перед тим як отримати на озброєння цю систему артилерійського озброєння, українські екіпажі пройшли навчання у Польщі.

Польська сторона заявила, що мова йде про постачання ЗСУ трьох ротних комплектів мінометів Rak на колісному шасі.

Зауважимо, що у польській армії ротний комплект складається з 8 мінометів та 4 машин управління вогнем. Таким чином ідеться про постачання Україні загалом 24 одиниць самохідних мінометів Rak.

Самохідний міномет Rak калібром 120-мм призначений для знищення живої сили противника, броньованих цілей та укріплень. Він здатний уражати цілі на відстані до 12 км та має боєкомплект із 46 мін.

Rak базується на колісному шасі БТР Rosomak. Екіпаж складається з 4-х осіб.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, постачання самохідних мінометів Rak до польської армії розпочалось після підписання у 2016 році першого контракту на 8 ротних комплектів. Після було дозамовлено додаткові міномети з поставками у 2022-2024 роках.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: