Понеділок, 11 грудня 2023 10:23

Україна вперше отримала на озброєння новітній німецький безпілотник

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цей безпілотник вперше був представлений у 2022 році на виставці Eurosatory.

Україна вперше отримала на озброєння новітній німецький безпілотник LUNA NG — Федеральний уряд Німеччини оновив список переданої Україні оборонної допомоги, в якому з’явився цей безпілотний авіаційний комплекс.

Це ще один яскравий приклад того, як закордонні компанії можуть у складних умовах поля бою протестувати власні розробки. Нагадаємо, що вперше про те, що наші військові отримають удосконалену версію німецького супер-БПЛА LUNA NG повідомлялося у серпні цього року.

Водночас йдеться про дійсно новинку, бо комплекс вперше був представлений німецьким оборонним гігантом Rheinmetall півтора року тому, у червні 2022 на виставці Eurosatory.

Ймовірно, Німеччина передала нам саме один комплекс, який складається з наземної станції управління, катапульти, вантажівок і невизначеної кількості самих безпілотників.

Раніше ми вже розповідали, що це за нові супер-БПЛА Україна отримає від Німеччини. Нагадаємо, що це розвідувальний БПЛА, може максимально перебувати у повітрі до 12 годин, дальність управління — понад 100 км, маса дрона — 40 кг.

Крім безпілотника LUNA NG, в оновленому списку оборонної допомоги від Німеччини є також й низка інших різних пунктів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, німці нам передали чергову партію БПЛА Vector з 10 одиниць (усього 152); ще шість машин для охорони кордону (всього 241); вісім вантажівок Zetros (всього 232); 100 тисяч аптечок; медичне приладдя; 70 гранатометів; і ще понад 250 155-мм снарядів (усього понад 26 тисяч).




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: