П'ятниця, 03 листопада 2023 10:05

Німеччина передасть Україні бронемашини, вантажівки та надводні дрони

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, уряд Німеччини підготував новий пакет військової допомоги для України, в рамках раніше анонсованої допомоги.

Новий пакет є частиною раніше анонсованого пакету допомоги у розмірі в 1 мільярд євро, який спрямований на посилення протиповітряної оборони України.

Таким чином, до цього пакету військової допомоги увійшли:

12 броньованих машин;

7 розвідувальних БПЛА Primoco ONE;

5 надводних дронів;

10 000 балістичних окулярів;

32 термінали супутникового зв’язку SatCom;

1 принтер для виробництва друкованих плат;

5 вантажівок MAN та 4 напівпричепи;

12 вантажівок MAN TGS;

30 тисяч комплектів зимового тактичного одягу.

Крім того, до пакета увійшли дві пошукові радіолокаційні станції виявлення та корекції TRML-4D, які використовуються у складі зенітно-ракетного комплексу IRIS-T SLM.

Також Німеччина передасть дві системи протиракетного захисту AMAP, які будуть використовуватись у складі систем самооборони гелікоптерів.

Раніше повідомлялось, що гелікоптери ЗС України оснастять бортовими системами протидії ракетним загрозам AMPS від компанії Hensoldt.

Загалом замовлення включає 16 систем AMPS (Airborne Missile Protection System). Відомо, що поставлені системи самозахисту будуть інтегровані в українські гелікоптери чеською компанією LOM PRAHA.

Разом з тим, у новому пакеті зазначається про спільне з Данією фінансування на підготовку 25 танків Leopard 1A5, які мають бути невдовзі передані Збройним Силам України.

Серед обладнання переданого урядом Німеччини Україні, також треба відмітити п’ять надводних дронів Sonobot 5. Апарати використовують для обстеження водойм і виявлення на дні боєприпасів та інших небезпечних предметів.

В ДСНС повідомили, що Sonobot 5 виробництва німецької компанії EvoLogics GmbH, є невеликою надводною платформою, яку можна гнучко адаптованою до потреб гідрографічної зйомки у внутрішніх водах.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Sonobot 5 в основному застосовують для тривимірного картографування. Апарат можна використовувати під час пошукових операцій для виявлення об’єктів, що становлять загрозу безпеці людей та інфраструктурі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: