Вівторок, 27 червня 2023 14:12

Три компанії отримають по мільйону доларів для реалізації проєктів протидії шахедам

Три українських виробники — переможці Drone Hackathon Anti-Shahеd, отримають по 1 млн доларів для реалізації та масштабування своїх проєктів, які допоможуть боротися з ворожими «Шахедами».

Drone Hackathon Anti-Shahеd реалізований з ініціативи Генерального штабу Збройних Сил України, Мінцифри та Мінінфраструктури в межах проєкту Армія дронів і спрямований на пошук новаторських й ефективних рішень у боротьбі з ворожими безпілотниками.

Кошти підуть на якнайшвидшу реалізацію розробки, яка знищуватиме ворожі дрони в українському небі. Нові технології допоможуть боротися з іранськими шахедами, щоб не витрачати потужні ресурси сил ППО, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації .

«Фактично щоденно українська інфраструктура зазнає атак від іранських дронів. Тільки в травні по Україні запущено щонайменше 400 «Шахедів». Загалом з вересня минулого року по Україні запустили не менше 1200 ударних безпілотників. Українські фахівці здатні дивувати світ й ефективно протидіяти ворожій навалі. Наше завдання — максимально підтримати розробників, створити умови для масового виробництва альтернативних систем протидії іранським шахедам», — наголосив Олександр Кубраков, Віцепремʼєр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Drone Hackathon Anti-Shahеd об’єднав розробників, інженерів, кіберспеціалістів та ентузіастів, які створюють передові системи й технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів. Оцінювали проєкти спеціалісти різних родів і видів військ, військових структур та цифрових технологій.

«Коли нова сучасна ідея впроваджується в практику, це є ефективною для нашого захисту несподіванкою для ворога. За наявною інформацією на території Росії активно будують заводи з виробництва БПЛА, а тому відсоток нових атак дронів по Україні буде збільшуватися. З кожною атакою противник аналізує свої помилки та постійно працює над зміною тактики. Тому перше, що максимально швидко необхідно впровадити, — системи виявлення ворожих дронів і, звісно, оперативного їх знищення», — зазначив командувач Повітряного командування «Центр» генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: