Вівторок, 27 червня 2023 09:43

ЗСУ озброюють модернізованими Т-72 «Урал»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новоствореній 22 окремій механізованій бригаді передали на озброєння раніше невідому модернізацію радянських танків Т-72 «Урал».

Відео із обкаткою переданих машин опублікувала пресслужба 22 ОМБр у своїх соцмережах.

До початку повномасштабного російського вторгнення ці машини були надзвичайно рідкісними в лавах ЗСУ та перебували у небоєготовому стані на зберіганні бронетанкових ремонтних заводів. Проте з початком бойових дій їх почали відновлювати та повертати у стрій.

Передані 22 ОМБр бойові машини мають ряд суттєвих відмінностей порівняно з оригінальним танком Т-72 «Урал» зразка 1973 року.

Першою відмінністю, що кидається в око, стала поява контейнерів навісного динамічного захисту «Контакт-1» на бортах, та у фронтальній проекції корпусу та башти танку. Також у кормовій частині бортів було встановлено протикумулятивні решітки.

Встановлене захисне обладнання надзвичайно необхідним для цієї машини через застарілий бронезахист котрий вже не відповідає сучасним вимогам.

Перекриті динамічним захистом ділянки корпусу у передній проекції тепер мають витримати обстріл більшості поширених на фронті кумулятивних гранат від РПГ-7 та радянських ПТРК «Фагот».

Також ще однією важливою відмінністю стало зникнення інфрачервоного прожектору «Луна» з башти танку, котрий виконував роль підсвітки для пристроїв нічного бачення, інтегрованих в приціл навідника та приладу спостереження командира.

Таке рішення є стандартним при модернізації танків, коли старі радянські приціли заміняють їх сучасні аналоги здатні працювати в пасивному режимі. Імовірно, старий нічний приціл навідника ТПН-1-49-23 було замінено на український аналог з тепловізійною матрицею.

В ході модернізації машини, імовірно, також отримали стандартний набір засобів зв’язку, представлені сучасною цифровою радіостанцією «Лібідь-К-2РБ», а також комплект навігаційної апаратури ГЛОНАСС/GPS «Базальт».

Варто відзначити, що у всіх модернізованих машин два з шести опорних катків по кожному борту не оригінальні, а запозичені у більш старих танків Т-55/Т-62, взятих із старих запасів на танкоремонтних заводах.

Також в якості командирської машини танкового взводу на відео засвітилась «мобілізаційна» версія модернізованого українського танку Т-72АМТ.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, модернізація старих радянських Т-72А зосереджена на підвищенні захищеності бойової машини, мобільності та вогневої потужності. Оновлена машина отримала новий двигун та прицільні пристрої.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: