Четвер, 06 квітня 2023 16:32

Україна отримає самохідні міномети Rak

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Україна та Польща домовилися про постачання ЗСУ самохідних 120-мм мінометів Rak.

У рамках робочого візиту президента України до Варшави було підписано угоди про постачання в Україну польської військової техніки, а також про співпрацю у різних галузях оборонної промисловості.

Йдеться не лише про підтримку, а й про співпрацю, зокрема у форматі закупівель для потреб Збройних сил України.

Зокрема, підписано документ про постачання польських колісних бронетранспортерів Rosomak, самохідних мінометів Rak, переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК) Piorun, винищувачів типу МиГ-29 та іншого озброєння.

За словами польського прем’єра Моравецького, мова йде про постачання ЗСУ трьох ротних комплектів польських самохідних 120-мм мінометів Rak на колісному шасі.

У польській армії ротний комплект складається з 8 мінометів та 4 машин управління вогнем. Таким чином ідеться про постачання Україні загалом 24 одиниць самохідних мінометів Rak.

Також 5 квітня польська державна компанія Polska Grupa Zbrojeniowa та українська компанія «Артем» підписали угоду про виробництво боєприпасів. Ця угода стосується співробітництва у сфері виробництва танкових снарядів.

Самохідний міномет Rak калібром 120-мм призначений для знищення живої сили противника, броньованих цілей та укріплень. Він здатний уражати цілі на відстані до 12 км та має боєкомплект із 46 мін.

Rak базується на колісному шасі БТР Rosomak. Екіпаж складається з 4-х осіб.

Постачання самохідних мінометів Rak до польської армії розпочалось після підписання у 2016 році першого контракту на 8 ротних комплектів. Після було дозамовлено додаткові міномети з поставками у 2022-2024 роках.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, замовлення на постачання Збройним cилам України бронетранспортерів Rosomak на початку квітня анонсував прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: