Вівторок, 14 березня 2023 10:37

Інженери з України представили безпілотний підводний човен

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інженери з України представили, невидимий для радарів, електричний безпілотний підводний човен Kronos

Компанія Highland Systems, заснована українцями, представила прототип безпілотного підводного човна Kronos. Безпілотник може рухатися безшумно зі швидкістю до 50 км/год і запускати торпеди.

Підводний човен Kronos вміщує екіпаж з 11 осіб, обладнаний барокамерою та виходом під воду для дайверів, оснащений системою дистанційного керування, що дозволяє використовувати її як дрона.

Завдяки вбудованим сонарам, радарам, системам зв'язку, камерам нічного бачення, камерам із оглядом на 360 градусів та електронному перископу, підводний човен може виконувати різні завдання.

У тому числі патрулювання берегової лінії, ведення розвідки, евакуація військових та атака кораблів супротивника для цього передбачена ударна система із 6 ракетами.

Kronos з електродвигуном розганяється до 50 км/год, рухаючись подібно до літака на підводних крилах. Апарат дуже маневрений, тому здатний рухатися ліворуч і праворуч, а також обертатися навколо своєї осі, щоб ухилятися від будь-яких атак.

Завдяки композитного корпусу та гідродинамічної форми, субмарина рухається практично безшумно та поглинає сигнали радарів, залишаючись непомітною навіть для сонарів та ехолотів.

Підводний човен Kronos може працювати на одному заряді до 54 годин, дальність ходу становить до 1000 км. Електродвигун забезпечений кількома потужними акумуляторами та генераторами, а також компресором, що закачує повітря для екіпажу під час підйому на поверхню.

Керівник компанії Олександр Кузнєцов повідомив, що Highland Systems вже отримала перші замовлення, клієнт із Саудівської Аравії, планує використовувати човен для обслуговування магістральних трубопроводів та доставки вантажів.

Крім того, Kronos зацікавив військових із різних країн, насамперед як безпілотник із можливістю запуску торпед.

Характеристики підводного човна Kronos:

довжина – 9 м;

ширина – 7,4 м;

висота – 2,2 м;

швидкість на воді – 80 км/год;

швидкість під водою – 50 км/год;

робоча глибина – 150 м;

вантажопідйомність – до 3 т на воді;

критична глибина занурення – 250 м;

потужність електричного двигуна – 1200 к.с./2400 Нм;

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, час знаходження під водою – 36 год у режимі батареї, 18 год – у режимі генератора, у гібридному режимі – 54 год.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: