Субота, 11 березня 2023 10:51

Українська компанія розробила концепт нової гусеничного БМП

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українська компанія «КОРТ» розробила концепт нової гусеничного БМП «ТУР»

Компанія «КОРТ», що входить до Асоціації виробників озброєння та військової техніки України, розробила проект нової гусеничної бойової машини піхоти «ТУР», яка за своїми характеристиками перевершує радянські БМП-1 та БМП-2.

БМП «ТУР» призначена для транспортування особового складу механізованих підрозділів сухопутних військ та їх вогневої підтримки в бою, машина здатна виконувати поставлені завдання в зонах теплого та холодного клімату незалежно від пори року та погодних умов, при експлуатації на дорогах з різним покриттям, а також у умовах бездоріжжя.

Екіпаж БМП «ТУР» складається з командира, механіка-водія та оператора бойового модуля, а також десанту.

На озброєнні «ТУР» планується використання бойових модулів «Парус» та «Десна», оснащених 30-мм гарматою, кулеметом ПКТ, автоматичним гранатометом та протитанковими ракетами.

«З урахуванням основних завдань запропонована БМП буде здатна ефективно забезпечити такі вогневі функції: придушення піхоти та протитанкових засобів ураження супротивника, знищення ворожих БТРів, БМП та танків», - прокоментували розробку в компанії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, під час розробки БМП «ТУР» було враховано бойовий досвід експлуатації БМП-1 та БМП-2. Проект перебуває на розгляді у Міністерстві оборони України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: