Понеділок, 20 лютого 2023 09:56

Україна може отримати конфісковану іранську зброю

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, США розглядають можливість відправлення до України захопленої іранської зброї.

Україні можуть передати тисячі одиниць іранської зброї та боєприпасів, яку перехопили на шляху до Ємену.

Згідно з джерелами видання The Wall Street Journal, представники Міністерства оборони США планують відправити понад 5000 автоматів та 1,6 мільйона набоїв до стрілецької зброї.

Вони також планують передати невелику кількість протитанкових ракет та понад 7000 неконтактних підривників, вилучених останніми місяцями в іранських контрабандистів.

План відправлення конфіскованої зброї вважається «незвичайним кроком», щоб відкрити нове джерело оборонної підтримки для України.

США та їхні союзники регулярно проводять операції з боротьби з контрабандою в Оманській затоці, щоб запобігти потоку зброї та військової техніки з Ірану до Ємену.

Це частина ініціативи об’єднаних морських сил 34 країн-членів щодо забезпечення безпеки у міжнародних водах.

У грудні минулого року американські війська захопили понад 1 мільйон патронів калібру 7,62 мм. Вашингтон також конфіскував 25 000 патронів калібру 12,7 мм та 7 000 неконтактних підривників для ракет.

Через місяць після першого перехоплення французькі сили взяли під свій контроль понад 3000 іранських штурмових гвинтівок, 578 000 набоїв і 23 сучасні протитанкові керовані ракети.

Варто зазначити, що на одному з судів конфіскували зброю російського виробництва.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у січні цього року флот США перехопив на шляху з Ірану до Ємену судно з великою партією російський АКС20У (ВПО-158Н-06), які випускаються у Росії на експорт ТОВ «Молот-Оружие».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: