П'ятниця, 16 грудня 2022 09:59

Німеччина вперше передала Україні військові вантажівки Wechselladersystem

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Німеччина передала Україні додаткові ракети до ЗРК IRIS-T, броньовані машини, артилерійські снаряди та швидкі.

На сайті Бундестагу оновили перелік переданої Україні допомоги. Цей перелік Німеччина оновлює щотижня, терміни та способи передачі озброєння та обладнання не уточнюються з міркувань безпеки.

В оновленому переліку:

Ракети для IRIS-T;

2 одиниці БРЕМ Bergepanzer 2;

30 000 снарядів до 40-мм гранатометів;

5 000 артилерійських боєприпасів 155-мм;

4 машини швидкої допомоги;

18 вантажівок 8Х8 зі спеціальною системою завантаження (Wechselladesystem).

Вантажівки Wechselladesystem з’явилися у списку німецької допомоги вперше. Це машини з гаковою системою завантаження для транспортування платформ та контейнерів із технікою або боєприпасами.

Армія Німеччини використовує Wechselladersystem MULTI. Друге покоління цих машин має бронювання.

У стандартній комплектації машина має плоскі стелажі без бортів для перевезення боєприпасів. Додатково можуть використовуватися платформи з брезентом, резервуари для води та пального та універсальні контейнери.

Також є варіант з багатофункціональним захищеним контейнером для перевезення особового складу TransProtec/MuConPers.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Німеччина готує до відправки в Україну 18 САУ RCH 155.

Артилерійські 155-мм установки Remote Controlled Howitzer 155 мають довжину ствола 52 калібри. RCH 155 створена на шасі колісного бронетранспортера GTK Boxer із колісною формулою 8×8.

Система має автоматизований баштовий артилерійський модуль AGM з артилерійською частиною німецької самохідної гаубиці PzH ​​2000. Загальна бойова маса машини становить 39 тонн, маса модуля AGM – 12,5 тонн.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, виробником заявлено, що дальність стрільби становить 40 км та до 52 км снарядами V-LAP. Також САУ здатна застосувати далекобійні снаряди VULCANO та EXCALIBUR.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: