Четвер, 15 грудня 2022 11:23

Благодійники передали ЗСУ бронемашини Spartan

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до України прибула партія бронемашин FV103 Spartan, придбаних за кошт благодійників.

Бронемашини привіз фонд Петра Порошенка спільно з волонтерами ГО «Справа Громад».

Порошенко повідомив, що ця перша партія бронемашин вирушить у район Бахмута та Авдіївки. Імовірно, бронемашинами посилять Десантно-штурмові війська Збройних Сил України.

9 листопада повідомлялося, що з Великої Британії до України відправили 6 бронемашин CVR(T). Судячи з документа Держаної служби експортного контролю України, перша партія включає командно-штабні машини FV105 Sultan та бронетранспортери FV103 Spartan.

Також в роботі документи й ліцензії на поставку ще 8 бронемашин серії CVR(T).

«6 бронемашин із загалом законтрактованих 14 – штурмові і розвідувальні Spartan, командні Sultan і медичні Samaritan – скоро будуть у ЗСУ. Днями нарешті отримали українську ввізну ліцензію», – розповів Порошенко.

Місяць тому українські волонтери домовились із владою Великої Британії про постачання партії цих бронемашин.

Зазначається, що кожна така поставка потребує мінімум трьох ліцензій. Одна – експортна, яку надає країна-постачальник. Друга – транзитна, її надає Польща. Третя – українська.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кожен FV103 Spartan коштував волонтерам 29 500 фунтів. Всі машини пройшли повний капремонт, відновлення та обслуговування.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: