Четвер, 24 листопада 2022 09:50

Україна вперше отримає вертольоти від Великобританії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Великобританія надасть Україні черговий пакет оборонної допомоги – деталі постачання нової зброї розповів міністр оборони країни Бен Воллес під час свого виступу в Осло.

Так, відомо, що Великобританія вперше надасть для ЗСУ гелікоптери – це будуть британські Sea King, один з яких вже прибув в Україну.

Як зазначається, впродовж останніх шести тижнів наші екіпажі пройшли навчання у Великобританії на цих гелікоптерах, які допоможуть у забезпеченні пошуково-рятувальних можливостей.

Ці гелікоптери раніше використовувалися як Королівськими повітряними силами, так і флотом, а останній був списаний ВМС у 2018 році.

Ймовірно, йдеться про транспортний гелікоптер Sikorsky S-61 Sea King, серійне виробництво якого розпочалося у 1961 році, а точніше про його британську версію Westland Sea King, що має іншу версію двигуна та комп’ютеризовану систему управління польотом.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім того, у рамках оборонної допомоги ЗСУ також отримають від Великої Британії ще 10 тисяч артилерійських снарядів, які допоможуть «убезпечити звільнені території».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: