П'ятниця, 18 листопада 2022 09:57

До складу річкового дивізону на Дніпрі надійшов новий військовий катер

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в складі річкового дивізіону ВМС ЗСУ на Дніпрі з’явилися перші американські катери Sea Ark Dauntless.

Фото плавзасобу під українським прапором опублікував директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

«Швидкий, дуже маневрений, продумана до дрібниць конструкція. Основа наших річкових сил на Дніпрі», – оцінив катер керівник волонтерської організації.

За його словами, це один із Sea Ark Dauntless, які надійшли в якості військової допомоги від США.

Тарас Чмут повідомив, що «Повернись живим» активно розвиває річкові сили на Дніпрі.

Нагадаємо, про передачу Україні катерів трьох типів Пентагон заявив у червні 2022 року. Міністерство оборони США мало намір надати ВМСУ два 35-футові «невеликих річкові судна», шість 40-футових морських катерів та 10 34-футових патрульних катерів Dauntless Sea Ark.

Dauntless Sea Ark – 34-футовий алюмінієвий катер виробництва компанії US Watercraft з силовою установкою 750 к.с. Катер здатен перевозити до семи тон вантажів.

В якості озброєння на українському катері даного типу встановлено три точки під озброєння – кулемети або 40-мм автоматичні гранатомети.

Про перший річковий дивізіон на Дніпрі командувач ВМСУ заявив у червні. За словами Олексія Неїжпапи його сформували ще в березні. 

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, дивізіон знаходиться у підпорядкуванні Сил оборони Києва для забезпечення підтримки сил у прирічкових операційних районах, які діють біля Дніпра.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: