Субота, 22 жовтня 2022 09:40

Вперше за 34 роки США презентують свій новітній стелс-бомбардувальник

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, побачити бомбардувальник шостого покоління можна буде вже в грудні, перший політ має відбутися у 2023 році

Американська компанія Northrop Grumman опублікувала дату публічної презентації своєї новітньої розробки – сучасного стелс-бомбардувальника наступного покоління B-21.

Наразі відомо, що презентація відбудеться 2 грудня цього року – вона буде проходити на заводі компанії в Палмдейлі, штат Каліфорнія.

Ця подія стане першою публічною презентацією нового бомбардувальника Повітряних сил США відтоді, коли Northrop Grumman 22 листопада 1988 року на тому ж заводі у Палмдейлі презентувала свій стелс-бомбардувальник B-2 Spirit.

В Northrop Grumman позиціюють свій B-21 Raider як «далекобійний живучий бомбардувальник, який здатний нести як звичайні, так і ядерні боєприпаси і має слугувати підтримці національній безпеці та безпеці союзників і партнерів США».

Проект створення нового стратегічного бомбардувальника у США розпочали обговорювати ще на початку 2000-х років, однак лише у 2015 році компанію Northrop Grumman обрали як розробника бомбардувальника шостого покоління.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на початку 2022 року стало відомо, що у виробництві знаходиться одразу шість нових бомбардувальників, перший політ B-21 Raider має відбутися у 2023 році.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: