Понеділок, 26 квітня 2021 09:36

В Україні представили вітчизняний електромобіль

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Сєверодонецьку презентували функціональний макет електромобіля «Єва».

Проєкт реалізований в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля групою науковців із залученням студентів університету та Сєвєродонецького політехнічного фахового коледжу.

Сєвєродонецькі науковці створили макет електромобіля з покращеними характеристиками, за допомогою якого можна вдосконалити технологію його виробництва та дослідити його роботу у реальних умовах.

Розробка цілком функціональна і в запропонованому вигляді здатна проїхати до 100 км, розвиваючи швидкість до 80 км/год. Автомобіль оснащено електродвигуном, а також однією або двома електробатареями.

Замість традиційного несучого кузова тут передбачена алюмінієва рама за технологією frame-space, на якій будуть встановлені елементи кузова та інші компоненти.

Своєю чергою елементи кузова пропонується виготовляти з полімерного матеріалу, який не вимагає лакування і не піддається корозії, за технологією вакуумної витяжки.

Це дає змогу майже вдвічі, скоротити витрати на організацію виробництва та технічне обслуговування обладнання, що істотно впливає на кінцеву вартість електромобіля, а також - зменшити вагу автомобіля до 1100 кг.

Передбачена також можливість встановлення сонячних батарей на даху і капоті електромобіля, які підзаряджатимуть основну батарею і забезпечуватимуть додатково щодня до 30 км пробігу.

Забезпечення електромобіля додатковою батареєю дозволить збільшить пробіг на одній зарядці до 500 км.

Електромобіль «Єва» може використовуватися людьми з інвалідністю на інвалідних візках, не залишаючи самих візків. Педалі газу та гальма для цих категорій осіб будуть переміщені в область керма.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за довжини 4 м автомобіль має абсолютно рівну підлогу довжиною 3.1 м та внутрішню висоту салону, яка дозволяє здійснювати будь-яку його трансформацію.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: