Середа, 02 грудня 2020 11:05

Лісовий форвардер можна перетворити на пожежну машину

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, фінська компанія Ponsse Forwarders - відомий виробник лісових машин, нещодавно представила оригінальний транспортний засіб, призначений для гасіння лісових пожеж.

Річ у тім, що лісова машина - це найефективніший транспортний засіб, який здатний дістатися до зони лісової пожежі. Подолання важкопрохідної місцевості для форвардерів є звичайною справою, оскільки у них більш ніж достатньо потужності для руху за найскладніших умов.

Нове протипожежне обладнання може бути інстальовано в форвардери PONSSE Buffalo або PONSSE Elephant, за умови, що вони обладнані навантажувачем PONSSE K90 +.

Обладнання доставляється до місця пожежі у вигляді єдиного пакету - і після його підключення до гідроприводу лісової машини, вогнеборець відразу готовий до роботи. У комплект пакета входить резервуар для води з об'ємом 10 м3 і водомет, який має дальність стрільби до 47 м в круговому діапазоні.

Ємність можна заповнити власним насосом з природної водойми або з автоцистерни. При цьому резервуар стійкий до води з розчиненими в ній різними хімічними речовинами, а також може бути наповнений морською водою. Саме обладнання має невелику споряджену масу і легко поміщається в кузов звичайного вантажного автомобіля. За допомогою бездротового пульта дистанційного керування можна регулювати напрямок розпилення води по вертикалі і горизонталі, а також змінювати форму струменя.

Як передає SpecMachinery.com.ua, форвардер можна постійно використовувати в його основний лісовий роботі, а коли річним жарким днем ​​раптом прийде факс від МНС, то його можна швидко перетворити в вогнеборця.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: