Неділя, 01 березня 2020 17:43

Японці представили пару компактних електрокарів для бізнесу

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Panasonic та стартап Tropos Motors показали перші зразки eCUV - компактних електромобілів для бізнесу.

Дві повністю готових до виробництва моделі компактних електромобілів для бізнесу (eCUV1) представили корпорація Panasonic та каліфорнійський стартап Tropos Motors. Компактна пожежна машина і автомобіль-холодильник призначені для невеликих компаній, що надають різні послуги на «останній милі», комерційних автопарків та комунальних служб. Моделі відрізняються високою ефективністю і екологічністю, а також можуть підключатися до платформи хмарних сервісів OneConnectSM.

Компактна пожежна машина має функціональність свого повнорозмірного аналога, але коштує при цьому в 10 разів менше (вартість стандартної пожежної машини може досягати 500 000 доларів). Модель обладнана захищеним планшетом TOUGHBOOK FZ-G1 для навігації, отримання та відстеження інформації про надзвичайні ситуації та зв'язку з оператором. Відносно мініатюрні розміри дозволять ефективно використовувати цей електромобіль навіть в дуже обмеженому просторі, куди не зможуть проїхати великі машини.

Компактний підключений автомобіль-рефрижератор обладнаний вісьмома камерами Hussmann (компанія-розробник входить в групу Panasonic), які завдяки особливій вакуумній термоізоляції утримують холод в 13 разів ефективніше звичайних поліуретанових контейнерів для заморозки. Ящики придатні до переробки і вторинного використання, а також не вимагають додаткового охолодження, що підвищує екологічність рішення і знижує витрату заряду акумуляторів.

Співпраця Panasonic та Tropos Motors почалася в травні 2019 року. Японська компанія використовує в проекті власні напрацювання в галузі енергетики та IoT («розумного» під'єднаного транспорту). Tropos Motors задіє платформу Tropos Motors ABLE2 для електромобілів-універсалів, які поєднують високу вантажопідйомність і можливості буксирування з екологічністю.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: