Середа, 14 листопада 2018 10:09

В Києві представили унікальний кран і паливозаправник

Продовжуємо серію публікацій про вітчизняних виробників спецтехніки з міжнародної виставки «КомунТех 2018». Цього разу ми розповімо про моделі вітчизняного виробника - «Завод спецтехніки «Техкомплект».

Відразу відзначимо: експозиція Заводу на виставці була однією з найзначніших (а, може, і найбільш значною). Представлені були і автовишки, і сміттєвози, і развізні вантажівки, і безліч іншої техніки.

Але найяскравішими новинками вітчизняного виробника восени 2018 го року стали унікальний кран і паливозаправник. Про них і розповімо докладніше.

Автокран PALFINGER SANY TKA-32

Як розповіла фахівець компанії «Техкомплект» Вікторія Таргонська, цей автокран - новинка сезону.

«Це - автокран з дуже цікавою «біографією». Сама надбудова виготовляється в Китаї за австрійською технологією. Чим примітний цей кран з вантажопідйомністю в 32 тонни? В першу чергу, це великовузлове складання, яка виконується на нашому заводі «Техкомплект». Базове шасі на базі МАЗу, але конструкцію також можна комплектувати на шасі КрАЗу, MAN або Mercedes. В Україні, кран SANY буде продаватися як 25, 32 і 40 тонні модифікації» - розповіла Вікторія Таргонська.

Представлений на виставці PALFINGER SANY TKA-32 має вантажопідйомність в 32 тонни і обладнаний 4-секційної телескопічною U-подібної стрілою з висотою підйому від 10,2 до 32 м. Максимальний виліт стріли становить 28 метрів.

Модель оснащена аксіально-поршневим насосом з планетарним редуктором, автоматичним багатодисковим гальмом і індикатором обертання. Лебідка - оснащена 16-міліметровим канатом довжиною 175 м.

Виносні опори мають 4 гідравлічно висунуті балки, з вертикальними циліндрами і підставками. У машині встановлено незалежне управління горизонтальним і вертикальним переміщенням, а також управлінням опорами по обидва боки крана і контролем рівня бульбашкового типу. Опорний контур дорівнює 5450х6200 мм.

Варто відзначити, що гідравлічна система PALFINGER SANY ТКА-32 складається з 3-секційного шестеренчатого насоса, гідравлічної системи шасі і кранової установки.

Для комфорту оператора, в машині встановлено дизельний обігрівач, незалежне від двигуна підресорене крісло з підголовником і комп'ютер з важелями управління рухом кранової установки.

Для безпеки оператора встановлена ​​металева захист фронтальній і верхній частині кабіни.

Автотопаливозаправник

Ще одна новинка від «Заводу спецтехніки «Техкомплект» - автоматичний паливозаправник. І теж - власної збірки. Технологія АТЗ може бути встановлена ​​як для середньотоннажних машин, так і для вантажних автомобілів з повною масою 7-10 т. Об'єм цистерни може складати від 4 до 20 куб.м.

Паливозаправник комплектується на базі MAN, IVECO або МАЗа. Основне призначення машини - транспортування дизельного палива, бензину та інших видів світлих нафтопродуктів і паливно-мастильних матеріалів з щільністю до 860 кг/куб.м. Крім того, модель можна використовувати як для заправки транспортних засобів, так і для зливу нафтопродуктів в інші ємності.

«На виставці «КомунТех» від «Заводу спецтехніки «Техкомплект» представлена ​​автоцистерна з об'ємом 7 куб.м. Такий варіант був виготовлений на вимогу замовника. Раніше ми виготовляли цистерни з об'ємом 5, 5,5 та 10 куб.м. Наше підприємство може виробляти автопаливозаправники з об'ємом до 20 куб.м» - повідомила Вікторія Таргонська.

Серед особливостей конструкції варто відзначити, що така техніка затребувана для служб МНС при забезпеченні заправки автомобільної техніки для ліквідації аварій і стихійних лих. А також в аграрному секторі, лісозаготівельних і польових роботах, забезпеченні роботи аеродромів, гірничо-збагачувальних комбінатів і кар'єрів. Крім того, автопаливозаправники затребувані при будівництві і в оборонно-військових об'єктах.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про нового вітчизняного виробника міні-навантажувачів, новий вітчизняний автобус, і т.д. і т.п. І тепер з упевненістю можна сказати: в Україні розвивається власне виробництво. І якщо зараз для складних систем використовуються в основному зарубіжні компоненти, то незабаром ми прийдемо до того, щоб виробництво багатьох складових було налагоджено в нашій країні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: