Середа, 01 березня 2023 10:18

Українські рятувальники отримали обладнання від Німецької асоціації пожежних бригад

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, німецькі партнери передали українським рятувальникам БПЛА, які допомагатимуть під час ліквідацій наслідків надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що керівник ДСНС Сергій Крук зустрівся з керівником Німецької асоціації пожежних бригад Карлом-Хайнц Бансе, засновником компанії Alpha Robotics Germany GmbH & Co.Kg Олівером Раше та Яном Зюдмерсеном – засновником і президентом організації цивільного захисту.

Під час візиту представники німецьких організацій передали українським рятувальникам 10 дронів.

«З самого початку повномасштабного вторгнення Росії в нашу державу німецький народ був солідарним з українцями в цій війні…

Окремо Німецькою асоціацією пожежних бригад та компаніями Alpha Robotics Germany GmbH & Co.Kg і Wilhelm Barth GmbH & Co. KG було надано гуманітарну допомогу у вигляді роботів для пожежогасіння, польових кухонь, наметів, генераторів, захисного спорядження, гідравлічного інструмента, пожежно-технічного обладнання тощо», – зазначив керівник ДСНС України.

На опублікованих фото також є робот-рятувальник Wolf R1 виробництва Alpha Robotics Germany.

Це безпілотний транспортний засіб, який може використовуватися під час гасіння пожеж, роботи на місцевості, яка може бути забруднена шкідливими речовинами та будь-яких інших робіт ДСНС.

Вага такого безпілотника близько 900 кг і залежить від використаного обладнання. Wolf R1 оснащений кількома камерами – має 4 статичних, 2 динамічних та баштову камеру, яка може забезпечувати огляд на 360°.

Також є спеціальна система стисненого повітря для очищення камер за потреби.

Безпілотник оснащено додатковим освітленням і це дозволяє працювати у будь-який час доби.

Пожежна система Wolf R1 може подавати до 2000 л/хв при робочому тиску в 10 барів (характеристики можуть бути вищими). Ефективна дистанція при цьому – 65 м для води та близько 45 м для пінної суміші.

Також робот оснащений лебідкою з силою тяги приблизно 2,4 тонни. Також є розсувна опора для стійкості під час використання лебідки з великим вантажем.

Він може бути обладнаний маніпулятором, вентилятором та іншим обладнанням залежно від виконання завдань.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, таких роботів українські рятувальники вже отримували у грудні минулого року, коли Німеччина та Естонія передали додаткове обладнання для ДСНС.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: