П'ятниця, 11 листопада 2022 11:51

Представили безшумний міні-вітрогенератор без лопатей

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в США розроблено міні-вітряк, який виробляє багато електроенергії, не видаючи при цьому жодного шуму і не займаючи багато місця.

Безлопатева вітряна електростанція видає 5000 Вт, а також виробляє електроенергію вночі та у темну безсонячну пору року. За словами виробників, приблизно за тієї ж вартості і займаючи менше місця, система Aeromine виробляє приблизно на 50% більше електроенергії, аніж аналогічна сонячна система.

У звичайних вітряних турбінах вітер надає руху лопатям, які потім приводять у дію генератори і виробляють електроенергію. Однак досі проблема полягала в тому, що невеликі вітряні турбіни не особливо ефективні, оскільки кількість електроенергії, що виробляється, збільшується зі збільшенням площі поверхні лопатей і висоти системи.

Великі вітряні турбіни також видають значний шум і часто шматують птахів і комах. Ступінь ККД також знижується через поступове забруднення роторів. Будівництво та використання малої вітряної турбіни для приватного виробництва електроенергії також пов'язане з різними умовами.

Aeromine Technologie, стартап з Університету Х'юстона у Техасі, розробив нову технологію для вітряних турбін. Вона працює безшумно і не наражає на небезпеку живу природу. Міні-вітряки також можна комбінувати із сонячними батареями. Вітряна система також вважається набагато дешевшою, ніж сонячна.

«Запатентована вітрова енергетична система Aeromine Technologies виробляє на 50% більше енергії за тією самою ціною, що й сонячна система на даху», - йдеться у повідомленні компанії.

Міні-віттрогенератор має розмір приблизно три на три метри і взагалі не вимагає лопатей ротора. За словами винахідників, система Aeromine працює із підйомною механікою крил літака. Установки складаються з вертикальних лопат, які своєю формою «ловлять» вітер, підсилюють його та спрямовують у турбіну.

Так звані повітряні крила відхиляють вітер, що падає на будівлю, таким чином, що під системою створюється негативний тиск. Пропелер, встановлений у нижній частині системи, обертається та виробляє енергію.

Компанія планує вивести систему ринку кілька етапів. Спочатку її використовуватимуть на дахах підприємств. В даний час компанія тестує свою систему на даху заводу BASF у Детройті.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за словами Aeromine, якщо етап випробувань виявиться успішним, незабаром стане можливим використання її у приватних будинках. Очікується, що на комерційний ринок систему виведуть у 2023 році.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: