П'ятниця, 11 червня 2021 17:15

Перший вантажний потяг з китайського Гуанчжоу прямує до Одеси

Прямий вантажний поїзд Китай-Європа із порту Гуанчжоу (провінція Гуандун, Китай) прямує до Одеси.

50 контейнерів обсягом 40 футів кожен залишили територію Монголії, і до кордону з Україною залишилося 5330 км.

У вантажі - товари побутового призначення.

Цей маршрут комбінує доставку товарів морським та залізничним транспортом, оскільки поєднує два порти — китайський Гаунчжоу та українську Одесу. між пунктами призначення 8 408 км. Такий вид перевезення називають мультимодальним.

У Монголії потяг перевантажили у залізничному стикувальному порті Еренхот. Через цей хаб проходить понад 6 тисяч вантажних потягів з Китаю до Європи.

Залізничне сполучення між Китаєм та Україною є важливим з точки зору безперебійного постачання товарів до Європи та актуальним з огляду на обмеження авіаперевезень з моменту початку пандемії.

Перший потяг з китайського порту Гуанчжоу до Європи відправився до Польщі наприкінці квітня цього року. За 15 днів він дійшов до місця призначення, що є майже вдвічі швидше ніж морським транспортом.

Міжнародний залізничний маршрут Китай-Європа відкрився у березні 2011 року і за 10 років обсяг вантажних перевезень зріс майже у 600 разів.

Мультимодальні перевезення передбачають здійснення вантажних перевезень кількома видами транспорту, але за одним документом. Більшу частину маршруту вантаж переміщується морським, річковим або залізничним транспортом, а відрізок маршруту автомобільним транспортом є максимально коротким.

У Верховній Раді готується до другого читання проєкт Закону “Про мультимодальні перевезення”, розроблений Мінінфраструктури, який визначає правові та організаційні засади мультимодальних перевезень на підставі договору.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: