Четвер, 18 квітня 2024 09:26

Робоча група обговорила напрацювання проєкту Закону ”Про засади відновлення України”

Продовжується робота з підготовки проєкту закону «Про засади відновлення України» з залученням широкого кола зацікавлених сторін. Оновлений текст документа був презентований під час засідання робочої групи.

«Ми працювали над цим законопроєктом з залученням широкого кола експертів і представників громадськості. Сьогодні він враховує досвід відновлення в умовах війни, а також всі важливі і актуальні аспекти впровадження проєктів на міжнародному, національному, регіональному та місцевому рівнях. Після затвердження робочою групою ми готові презентувати документ спочатку в рамках публічних консультацій, а надалі – в стінах парламенту», – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Головна мета законопроєкту – забезпечення ефективного, прозорого та підзвітного відновлення України з метою сталого зростання економіки та зменшення людських страждань та збитків, спричинених збройною агресією. Законопроєкт дозволить посилити громадський контроль над процесами відновлення, а також стимулюватиме міжнародне співробітництво – як на державному рівні, так і на рівні громад і регіонів.

Документ зокрема визначає поняття відновлення, затверджує його ключові принципи та особливості здійснення, перелік об’єктів та суб’єктів відновлення, а також джерела фінансування. Крім того, законопроєкт закріплює обов’язковість використання державної цифрової екосистеми управління відновленням DREAM, яка забезпечує прозорість та підзвітність проєктів відновлення на кожному етапі їхнього впровадження.

Протягом 10 днів учасники робочої групи зможуть розглянути оновлений текст законопроєкту і надати свої пропозиції та зауваження. Після затвердження робочою групою доопрацьований текст законопроєкту буде винесено на обговорення в рамках публічних консультацій.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: