Вівторок, 16 квітня 2024 10:05

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури представила пріоритети відновлення України делегатам Європейської ради з міжнародних відносин

Заступниця Міністра Олександра Азархіна представила ключові пріоритети відновлення України на 2024 рік – відновлення та захист енергетики, забезпечення стійкості громад, забезпечення доступу населення до базових послуг, експортна логістика, посилення реформ для забезпечення прозорості та підзвітності відбудови та лідерства громад у відбудові.

«Наша задача – врахувати виклики, спричинені повномасштабним вторгненням росії та набуттям Україною статусу кандидата на членство в ЄС. У своїй роботі ми сфокусовані на виконанні євроінтеграційних зобовʼязань України. Водночас разом з міжнародними партнерами працюємо над підвищенням інституційної спроможності територіальних громад та регіонів у розрізі проєктного менеджменту, цифровізації, антикорупції та стратегічного планування. В основі наших політик – людиноцентричність. Ми відпочатку закладаємо можливість залучати мешканців громад до розробки та ухвалення рішень», – зазначила Олександра Азархіна.

Європейська ради з міжнародних відносин під час свого візиту в Україну має визначити найгостріші проблеми та інструменти їх вирішення. Делегацію представляли Марі Дюмулен , директор програми «Ширша Європа» ECFR, Наталі Точчі , директор Istituto Affari Internazionali, Стівен Евертс , директор Інституту безпеки ЄС, Стефан Корнеліус , політичний редактор Süddeutsche Zeitung, Maciej Kuziemski, керуючий директор Philanthropy for Impact, Альона Гетьманчук, засновник і директор Центру «Нова Європа» в Києві

Європейська рада з міжнародних відносин (European Council on Foreign Relations, ECFR) досліджує теми зовнішньої політики та безпеки. Організація ставить перед собою мету зміцнення загальної та узгодженої політики європейських країн в цих напрямках. Засновниками ECFR в 2007 році стали в п'ятдесят представників політичних еліт європейських країн, що прагнуть посилення ролі Європи в світовій політиці.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram



Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: