Четвер, 14 березня 2024 15:12

Медичний евакуаційний поїзд для потреб ЗСУ показали у столиці

Команда Міністерства комплексно працює із забезпеченням логістики для медичної евакуації: від термінового ремонту прифронтових доріг та наведення переправ до створення спеціальних медичних вагонів для евакуації.

Медичні вагони створили за лічені дні на початку березня. За два роки здано 62 медичні вагони, до кінця року додадуться ще 8. Останні 4 вагони для потреб ЗСУ були переобладнані з пасажирських на потужностях залізниці місяць тому.

«Вагони всередині оснащені медичним обладнанням нового покоління, яке дозволяє не тільки транспортувати, але й надавати лікування в ході евакуації. Його закупка відбувається частково силами Укрзалізниці, частково – допомогою міжнародних партнерів, волонтерів та меценатів з України. Співпрацюємо з різними країнами та посилюємо допомогу!

Водночас, ми бачимо перспективи для курсування медичних вагонів не тільки від фронту до тилових шпиталів. Ми технічно готові до запуску вагонів до і через кордон для лікування та реабілітації наших воїнів. Працюємо з парнерами над реалізацією», – прокоментував віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: