Субота, 06 лютого 2021 12:25

В Україні налагодили виробництво самохідних сталевозів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, завод «Дніпроважмаш» освоїв випуск нового виду продукції – машин для перевезення сталі.

АТ «Дніпроважмаш» (м Дніпро, Україна) вперше виготовив і відвантажив сталевоз - новий для себе тип продукції із лінійки заводського технологічного транспорту. Замовником устаткування виступив металургійний комбінат Євраз НТМК.

Сталевоз СС-175-2500 призначений для транспортування навантажених і порожніх сталерозливних ківшів місткістю 175 тон в киснево-конвертерному цеху. Він становить собою самохідну платформу, що складається з рами, яка спирається на два приводи пересування. Сталевоз також обладнаний автозчепленням із дистанційним механізмом розчеплення та скребковим пристроєм для очищення рейкового шляху від викидів металу і шлаку.

Особливий акцент був зроблений на його надійності і безпеки в процесі експлуатації. Так, сталевоз СС-175-2500 виробництва АТ «Дніпроважмаш» має наступні конструктивні особливості:

рама виготовлена ​​як зварна металоконструкція із низьколегованої сталі марки 09Г2С;

для захисту від високих температур рідкої сталі (до 1 500 ° С) є можливість футерування рами, укриття механізмів приводу і підйому скребка вогнетривкою цеглою;

кабельно-провідникова розводка виконана проводами РКГМ з ізоляцією і додатковим термозахистом термостійким рукавом Pyrojacket 35 і жаростійким герметиком;

захисним кожухом для кабельних трас слугує швелер;

безпека обслуговуючого персоналу забезпечується дистанційним керуванням сталевоза з постів управління.

середній термін експлуатації виробу - 15 років.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, раніше «Дніпроважмаш» традиційно виготовляв інші види заводського технологічного транспорту: шлаковози, чавуновози, штовхачі металургійні, платформи і візки різного призначення. Так, окрім сталевоза, за минулий рік підприємство поставило своїм замовникам 1 вагоноштовхач, 3 штовхачі металургійних, 2 чавуновози і 11 шлаковозів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: