Четвер, 17 грудня 2020 08:59

Трасу Одеса - Київ тепер висвітлюють від сонячних панелей

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ділянку траси М05 «Одеса – Київ» на 405 кілометрі, так званий «підйом» біля села Знам'янка, тепер отримав висвітлення, що живиться від сонячних батарей.

Служба автодоріг Одеської області інформує про запуск нової системи освітлення на 405-му кілометрі автодороги «Одеса – Київ» біля села Знам'янка - там, де дорога йде по крутому схилу з долини річки Малий Куяльник в бік Одеси, після якого - крутий поворот.

Система заснована на світлодіодних ліхтарях, які живляться від сонячних батарей або акумуляторів, які також заряджаються від сонячних батарей. Потужність сонячної електростанції з накопичувачем - 36 кіловат. На електростанцію встановили 48 батарей, 120 сонячних панелей і три трекери.

За рахунок сонячного світла отримують енергію 30 нових ліхтарів з запасом роботи близько 100 тисяч годин. Якщо впродовж 3-4 днів триває похмура погода і електростанція не отримує необхідної кількості сонячного світла, то ліхтарі автоматично перемикаються на генератор.

Трекери змінюють своє положення в залежності від того, в якій точці небосхилу знаходиться сонце. Панелі збирають сонячну енергію, а батареї її накопичують. Все працює в автономному режимі. Із заходом сонця автоматично запалюються ліхтарі.

Як передає SpecMachinery.com.ua, наступну таку електростанцію планують побудувати на 406-му кілометрі дороги Одеса - Київ.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: