Субота, 25 січня 2020 17:17

ZF готує прорив у сфері автономності вантажівок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua на виставці CES німецький виробник розповів про безліч технологічних новинок.

Днями в Лас-Вегасі в рамках CES, найбільшого щорічного шоу технологій і розробок електроніки, німецький постачальник автомобільних систем підвіски і приводу ZF, оголосив про безліч технологічних досягнень в напрямку автономного водіння і цифрових рішень.

За словами Вольфганга Шайдера, генерального директора ZF, в залежності від застосування, ринок вимагає різних автономних рішень для різних типів транспортних засобів. На даний момент, сказав Шайдер, інтелектуальні функції допомоги, так звані системи рівня 2+, мають найбільший потенціал для легкових автомобілів. Натомість, повністю автоматизовані системи рівня 4 і вище, швидше за все, будуть впроваджуватися на комерційних транспортних засобах і міському пасажирському транспорті. Він зазначив, що ці тенденції підтверджуються новими замовленнями, які ZF отримала від світових виробників легкових і комерційних автомобілів.

Крім того, розповів Шайдер, використовуючи суперкомп’ютер ZF ProAI, ZF в даний час розробляє електронний блок управління (ECU) для системи автономності 4 рівня. Розробка ECU йде в рамках замовлення від великого виробника комерційних автомобілів, а вихід на ринок електронного блоку управління запланований на 2024-2025 роки.

Також, ZF встановлює курс на більш швидку і комплексну розробку програмного забезпечення, оголосив Шайдер. Разом з Microsoft ZF планує адаптувати швидкість і якість своїх процесів, методів і рішень в програмній інженерії до рівня великих IT-компаній. Ця зміна дозволить ZF більш ефективно використовувати свої глобальні ресурси і більш ефективно реагувати на потреби клієнтів. У своїй співпраці з корпорацією Microsoft, ZF використовує хмарні служби Azure і засоби розробника, а також досвід Microsoft в області розробки гнучкого програмного забезпечення. В майбутньому ZF також стане постачальником чистих програмних продуктів на автомобільному ринку.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: