Понеділок, 09 грудня 2019 16:19

«Нібулон» добудовує 5 нових кораблів

Сьогодні на «НІБУЛОНівській» верфі на різних стадіях готовності знаходяться п’ять замовлень, серед яких на передспусковій позиції – несамохідне судно-майданчик відкритого типу проекту В1500, перша секція якого була урочисто закладена у вересні на міжнародному форумі Trans Expo Odesa Mykolaiv 2019.

Корпус замовлення вже повністю сформовано. Успішно закінчено роботи й з випробування усіх відділень на герметичність. Триває фарбування зовнішніх частин корпусу судна. Паралельно з цим фахівці суднобудівної верфі монтують палубні механізми, зокрема шпиль та брашпиль. Наразі судно готується до спуску.

В роботі ще два судна проекту В1500.

Перші  секції другого судна уже на стапельному майданчику, де сьогодні суднобудівники активно збирають міцний корпус судна. У збірно-секційному цеху закінчують виготовляти секції майбутнього замовлення.

Для третього судна – продовжуються роботи із порізки та гнуття металу для виготовлення деталей корпусу. У розпалі виготовлення секцій замовлення, які найближчим часом будуть перенесені на передстапельний майданчик підприємства.

До того ж будуються два портових буксира проекту Т410.

У першому з них, після очищення та ґрунтування напівкорпусів замовлення, носову та кормову частини судна зістиковано. У приміщення допоміжних механізмів уже завантажено дизель-генератори – джерело електроживлення усього судна. Наразі тривають роботи з монтажу цистерн, трубопроводів, донно-бортової арматури. Продовжуються роботи з формування корпусу судна.

Для другого буксира – на передстапельному майданчику суднобудівники встановили кормовий напівкорпус судна. Фахівці складально-зварювальної дільниці закінчують роботи з виготовлення носового напівкорпусу, після чого розпочнеться підготовка двох частин до стикування.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: