Вівторок, 19 липня 2022 09:54

Чернівці отримають тролейбуси із Чехії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, парк тролейбусів Чернівців незабаром поповниться 5 зчленованими машинами - три з низькою підлогою закуповують, ще два - отримують у якості гуманітарної допомоги.

Стало відомо, що міська влада чеського міста Усті-над-Лабем вирішила передати у Чернівці у якості гуманітарної допомоги два зчленованих тролейбуса Škoda 15Tr 1994-1995 рр. випуску.

Згодом КП «Чернівецьке тролейбусне управління» в системі Prozorro оголосило тендер на закупівлю трьх вживаних низькопідлогових тролейбусів марки Škoda 25Tr за загальну суму 70,5 тисяч євро - тобто по 23,5 тисячі євро за один тролейбус.

Електронний аукціон відбудеться 1 серпня, самі тролейбуси повинні бути поставлені протягом 90 днів з дати підписання договору за умови післяоплати.

Мова йде про вживані двосекційні зчленовані тролейбуси з повністю низьким рівнем підлоги. Найбільш розповсюджена версія Škoda 25Tr Irisbus випускалася з 2005 по 2014 рр., зараз в наявності в декількох містах Чехії та Словаччини є в наявности 75 таких тролейбусів.

Вони є у містах Братислава і Пряшів у Словаччині, Чеське Будейовіце, Усті-над-Лабем, Злін, Плзень, Теплиці. При чому саме в Усті-над-Лабем 2022 року закупили, але не ввели до експлуатації 9 тролейбусів даної моделі з міста Брно.

Парк тролейбусів у Чернівцях налічує 88 машин, 64 з яких задіяні у перевезеннях. Останні два-три роки спостережується зменшення кількості тролейбусів на маршрутах через недостатню якість та обсяги технічного обслуговування та ремонту тролейбусів.

В тому числі у Чернівцях є 10 зчленованих частково низькопідлогових тролейбусів HESS, які були закуплені вживаними - але три з них вже не працюють.

Також є 11 зчленованих тролейбусів з високою підлогою Škoda 15Tr, 10 звичайних низькопідлогових тролейбусів ЛАЗ-Е183, 8 низькопідлогових тролейбусів МАЗ-203Т, обладнаних опцією автономного ходу від акумуляторів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інші тролейбуси - три частково низькопідлогові Škoda 2Tr, придбані вживаними минулого року, а також старі Škoda 14Tr і голландські Den Oudsten B88.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: