П'ятниця, 04 лютого 2022 13:46

В США презентували шкільний автобус, що подає електрику до класів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія BYD презентувала на ринку США свій перший електричний шкільний автобус класу А

Особливістю машини є функція Vehicle-to-grid, яка дозволяє під час стоянки віддавати дешеву електроенергію (зарядка у нічний час) назад у мережу – наприклад, для освітлення навчальних класів.

Вперше така технологія була анонсована у 2021 році на шкільному електробусі класу D (довжиною до 12 м, 84 місця).

Новий електробус класу А може перевозити до 30 дітей. Усі сидіння оснащуються 3-точковими ременями безпеки. Біля задніх дверей може монтуватись гідроліфт вантажопідйомністю 800 фунтів (363 кг).

Під час зупинки спеціальна система Predictive Stop Arm стежить за трафіком навколо автобуса та подає звуковий сигнал дітям, коли найбезпечніше виходити із салону.

Шкільний BYD пропонується у трьох варіантах за довжиною: 8,1 м; 7,4 та 7,0 м. Автобус живлять літій-залізо-фосфатні батареї, що забезпечують запас ходу до 225 км. Пропонується два типи зарядки: постійним струмом, потужністю 150 кВт та змінним, на 19,2 кВт.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, очікується, що протягом 10 років на ринок вийде близько 27 тис. електробусів для перевезення учнів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: