Четвер, 03 листопада 2022 10:53

В Британії представили двоповерхові електробуси нового покоління

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на міжнародній виставці Euro Bus Expo 2022 у Бірмінгемі, компанія Alexander Dennis анонсувала нове покоління електричних міських автобусів власного виробництва.

Першими новинками стали двоповерхова модель Enviro400EV, а також машина класу «міді» Enviro100EV.

Автобуси розроблені спільно з компанією Voith, яка поставила акумуляторні блоки, а також електричний агрегат VEDS (Voith Electrical Drive System) з піковою потужністю 410 кВт. Даблдекер розрахований на 96 пасажирів, включаючи двох осіб на візках.

Він комплектується нікель-марганцево-кобальтовими батареями ємністю 472 кВт.год, що забезпечують запас ходу до 420 км. Як опція можливі батареї меншого об'єму – 354 кВт.год, що дозволяють збільшити пасажиромісткість.

Що ж до меншої моделі – Enviro100EV, то вона має довжину 8,5 м та салон на 45 пасажирів (25 місць для сидіння). Вона може проїхати без заряджання до 456 км.

В обох машинах, розташовані під підлогою акумуляторні блоки, мають запатентовану систему захисту від механічних пошкоджень – Impact Clean Power Technology, що є міцним коробом з нержавіючої сталі.

Нові електробуси відрізняються покращеною оглядовістю з місця водія завдяки вигнутому лобовому склу. Остання має певний кут нахилу, що зменшує відблиски. У машинах також застосовано акустичну систему для підвищення уваги пішоходів.

У комплектацію входить електронне гальмо стоянки. У серійне виробництво нові моделі підуть уже 2023 року.

Alexander Dennis також представляє на Euro Bus Expo 2022 ще одну новинку - міський двоповерховий електробус на водневих паливних елементах Enviro400FCEV. Він оснащений водневою силовою установкою Ballard FCmove-HD потужністю 45 або 60 кВт, електромотором VEDS HD в 350 кВт і батареєю ємністю 30 кВт.год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, заряджання композитних балонів 29,4 кг водню відбувається впродовж 5 хвилин.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: