Четверг, 13 октября 2022 19:45

Литва передасть ЗСУ цікаві машини на базі M113

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цей подарунок дозволить насипати по рашистам в темпі мінімум 5 пострілів на хвилину

Уряд Литви готує новий пакет військової підтримки для України. До нього увійдуть зокрема гроші на матеріальне забезпечення ЗСУ в наступному році, зимовий одяг та спорядження, тепловізори та безпілотники, і найцікавіше – бронемашини та самохідні міномети калібру 120 на базі бронетранспортерів M113.

Про це в своєму Twitter написав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Яким буде конкретний обсяг цього пакету підтримки, і в який строк він буде наданий, очільник оборонного відомства Литви розкривати не став.

Найцікавіші в цьому пакеті підтримки від Литви – самохідні міномети на базі M113, які також мають позначення Panzermörser M113. Та будуть корисні ЗСУ для ведення контрнаступальних дій проти рашистів.

Ці машини в кількості 42 одиниці литовська армія отримала від бундесверу в 2005-2006 роках. На кінець 2021 року, як стверджує The Military Balance, збройні сили Литви мали в строю лише 15 самохідних мінометів цього типу. Panzermörser M113 оснащений 120-мм мінометом від фінської компанії Tampella.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, дальність стрільби – до 6,5 км, темп стрільби – мінімум 5 пострілів на хвилину, возимий боєкомплект – 60 мін.




Дополнительная информация

Другие материалы в этой категории: « Біля Зміїного втопили російський корабель. Відео

Уважаемые читатели!

Основной контент сайта "Спецтехника в Украине" представлен в украиноязычной версии: SpecMachinery.com.ua/ua/

Переключайтесь!

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: