Четвер, 13 січня 2022 11:51

Рятувальники Києва отримали нові компактні пожежні автомобілі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, столичні рятувальники отримали нові авто для гасіння пожеж у густонаселених районах Києва.

Ці спецавтомобілі мають невеликі габарити, але можуть перевозити понад 2 тонни рідини кожна. Також рятувальникам передали нове спорядження для екстреного реагування під час надзвичайних ситуацій.

Цю спецтехніку закупили за кошти цільової програми з переоснащення рятувальних служб Києва, яку місто ухвалило у 2020 році. Відтоді столиця виділила майже 45 мільйонів гривень на оновлення матеріально-технічної бази рятувальних служб Києва.

Загалом для КАРС «Київська служба порятунку» місто придбало 6 аварійно-рятувальних автомобілів а 1 командно-штабний автомобіль, для Київського гарнізону ДСНС – 16 одиниць техніки. Зокрема, пожежно-рятувальні й водолазні авто, телескопічні підіймачі, комплекти дихальних апаратів та іншу техніку і спорядження.

Командно-штабний автомобіль створений на базі IVECO Eurocargo 120-250 та оснащений фургонним кузовом із розсувними бічними стінками. При їх розсуванні в машині може вміститися до 10 працівників, а ширина її зростає із 2,55 м до 4,4 м.

Також командно-штабний автомобіль на базі IVECO Eurocargo 120-250 оснащений дизельним генератором та зовнішніми камерами, зображення із яких подається на монітор.

Своєю чергою три пожежні автоцистерни АЦ-2-30, встановлені на шасі  IVECO Daily 70C210 із турбодизельним двигуном, потужністю 210 к.с. Кабіна вміщає водія та шістьох пасажирів. Місткість цистерни для води досягає 2000 л, а ємності для піноутворювача – 180 л.

Також комплектація спецавтомобіля включає відеокамери, освітлювальну щоглу, захисні костюми, дихальні апарати, аварійно-рятувальний інструмент та переносний лафетний стовбур.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім цього, київські рятувальники отримали автомобілі газодимозахисної служби на базі повнопривідних фургонів Ford Transit, оснащених двигунами потужністю 170 к.с.