П'ятниця, 17 грудня 2021 12:45

IVECO працює над водневою вантажівкою для міжміських перевезень

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанії Air Liquide та IVECO збираються спільно вивчити ідею, як електровантажівки, що працюють на паливних елементах, можуть застосовуватись у міжміських перевезеннях.

У вересні цього року компанія IVECO зі своїм американським партнером Nikola представляла прототип важкого сідельного тягача, оснащеного водневими паливними елементами. Очікується, що ця новинка буде запущена у виробництво в Ульмі наприкінці 2023 року.

Але поки до цього не дійшло, IVECO знайшла спеціаліста з промислового газу – компанію Air Liquide, і підписав з ним меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку водневої мобільності в Європі.

Разом вони збираються використовувати досвід та технології Air Liquide для вибудовування ланцюжка просування водню від виробництва до зберігання, логістики, та до роздрібного продажу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, головна мета партнерства – це впровадження важких електричних вантажівок на паливних елементах у сегмент далекомагістральних перевезень та створення мережі водневих заправних станцій вздовж основних європейських автотрас.