Субота, 04 грудня 2021 10:47

На заводі Skoda почали працювати нові оригінальні електровантажівки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на заводі Skoda в чеському Млада-Болеславі розпочали роботу два електричні тягачі на базі MAN

«Зелені» електротягачі побудовані на основі техніки фірми MAN, адже цей виробник, як і сама Skoda, належить до глобального концерну Volkswagen. Однак кінцевим виробником цих вантажівок виявився не сам MAN, а невелика компанія Framo з Німеччини - вона й оснастила їх електроприводом.

Втім, технічної інформації про ці машини небагато. Так, відомо, що вони є саме внутрішньозаводським транспортом, оскільки обладнані батареями сумарною ємністю 200 кВт·год і здатні подолати на одній їхній зарядці до 80 км.

Поки що автопоїзди з електротягачами використовуються для різних потреб заводу, але в недалекому майбутньому їх оснастять спеціальними вкороченими напівпричепами, призначеними для перевезення літій-іонних батарей для легковиків.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, заявлено також, що використання цих двох тягачів дозволить заводу скоротити річні викиди вуглекислого газу на 60 тонн.