Вівторок, 21 вересня 2021 11:32

Електровантажівки Volkswagen першими в світі отримають новітні акумулятори

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, можливості цих АКБ вже дозволяють стверджувати, що розпочинається нова ера електричної мобільності.

Бразильська компанія Volkswagen Caminhões e Ônibus, що є дочірнім підприємством Traton Group, першою в світі отримає абсолютно новий тип акумуляторної батареї. Йдеться про нове покоління акумуляторів японської компанії Toshiba з ніобій/титановими електродами.

Передбачається, що дальність дії електромобіля зросте, приблизно на 30 - 50%, і при цьому маса батареї залишиться на рівні існуючих аналогів. Тобто, нове покоління АКБ стане значно легше.

Другий дуже важливий аспект - це можливість ультрашвидкої зарядки. Якщо говорити про час зарядки, то він повинен скоротитися втричі, в порівнянні з сьогоднішніми кращими значеннями.

Екстраполюючи ці характеристики на поточну електричну модель Volkswagen e-Delivery, вийде, що транспортний засіб зможе проїхати близько 400 км на одній зарядці, а потім йому потрібно півгодини, щоб поповнити запаси енергії.

Чому саме бразильські Volkswagen першими в світі отримають суперАКБ? Відповідь криється в родовищах ніобію, який в цій батареї є головним компонентом. Річ у тім, що 92% світових запасів цього металу знаходиться в Бразилії.

Volkswagen Caminhões e Ônibus вже уклало угоду з місцевою компанією CBMM, яка сьогодні видобуває і переробляє Nb.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, якщо шедевральні характеристики нових АКБ дійсно виявляться такими оптимістичними, що ми зможемо впевнено говорити про реальну перспективу електричного автотранспорту.