Четвер, 29 квітня 2021 09:25

IVECO представила свою найпотужнішу вантажівку високої прохідності

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нову вантажівку IVECO T-Way називають найпотужнішим транспортним засобом для екстремальних умов бездоріжжя.

Компанія IVECO представила новий важкий позашляховий вантажний  автомобіль IVECO T-Way, який прийде на заміну моделі Trakker. IVECO заявляє, що в T-Way реалізовані сучасні технологічні рішення, які перевершують усі очікування з точки зору продуктивності, вантажопідйомності, безпеки і комфорту водія.

«Цей надміцний автомобіль, справжній чемпіон за характеристиками, міцності і довговічності, ще більше зміцнить присутність IVECO в секторі важких позашляховиків. IVECO T-Way завершує оновлення нашої важкої лінійки IVECO Way, яка зараз є однією з найсвіжіших, багатих і інноваційних на ринку», - йдеться в повідомленні компанії.

IVECO T-Way успадкував від своїх попередників надійність шасі з високоміцної сталі з рамою товщиною 10 мм і максимальним згинним моментом 177 кНм.

Передня вісь має максимальну вантажопідйомність до дев'яти тонн, в той час як маточина на задній осі є стандартною для максимальної міцності і продуктивності.

Нова надпотужна система задньої підвіски для парних осей оптимізує вагу автомобіля і покращує позашляхові характеристики за допомогою більшого дорожнього просвіту і кращого кута з'їзду

IVECO T-Way забезпечує всю потужність, необхідну для тяги і відбору потужності, завдяки надійному та ефективному 13-літровому двигуну Cursor 13, який розвиває потужність до 510 к.с., що на 10 к.с. перевищує характеристики Trakker. Для більш легких конфігурацій він також доступний з двигуном Cursor 9.

Двигуни поєднуються з перевіреною 12- і 16-ступінчастою автоматичною коробкою передач Hi-Tronix, яка тепер також має нові функції, спеціально призначені для пересування по бездоріжжю.

Вони включають в себе функцію Hill Holder, яка допомагає виїжджати на крутих схилах, режим Rocking Mode, щоб допомогти відновити зчеплення з дорогою на слизькій дорозі, і Creep Mode, для управління наднизької швидкістю на холостому ходу.

На дорожніх ділянках система IVECO Hi-Cruise ще більше підвищує ефективність трансмісії. Вона включає в себе прогнозоване перемикання передач, прогнозований круїз-контроль і функцію Eco-Roll, яка використовує інерцію автомобіля під час руху під ухил.

Новинка також пропонує нове рішення для економії палива: система гідростатичного приводу Hi-Traction для жорстких і зчленованих моделей 6x4. Розроблена для роботи на швидкостях до 25 км/год, вона автоматично активується для забезпечення додаткової гідравлічної тяги передніх коліс.

Мінімальна споряджена маса була додатково зменшена на 325 кг в порівнянні з Trakker за рахунок нової конструкції тандемной опори на задніх осях, яка тепер представляє собою цілісний литий компонент.

IVECO T-Way як з жорсткою, так і з шарнірнозчленованою версією пропонує найширший спектр варіантів трансмісії на ринку: частковий привід на колеса (PWD) на жорстких і зчленованих моделях 6x4 і жорстких моделях 8x4. Також AWD на жорстких і шарнірно-зчленованих моделях 4x4 і 6x6, а також на жорстких версіях 8x8.

Асортимент AWD було розширено новими моделями з колісною базою 4 м, 4,2 і 4,5 м, які можуть перевозити спеціальні вантажі без будь-яких змін в шасі.

Нова електрична і електронна архітектура Hi-Mux повністю сумісна з системами управління останнього покоління, а нова лінійка ВВП включає новий високопродуктивний багатошаровий ВВП, що забезпечує крутний момент до 2300 Нм.

Кабіна нового IVECO T-Way відрізняється зручним для водія дизайном лінійки IVECO Way. Доступна в двох версіях - коротка кабіна AD і довга кабіна AT зі стандартною або високим дахом - вона зорієнтована на функціональність, яка полегшує повсякденну роботу водія.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, автомобіль спроектований так, щоб забезпечити максимальний захист, а функції безпеки набагато перевищують офіційні вимоги. Нова гальмівна система оснащена EBS в стандартній комплектації, повнодискові гальма доступні на моделях PWD, а нові вдосконалені системи допомоги при водінні (ADAS) доступні у всьому діапазоні.