Вівторок, 01 грудня 2020 10:10

Кар'єрні самоскиди «БелАЗ» отримали інтелектуальну систему освітлення

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, компанія TYRI поставить в цьому році 100 комплектів нової інтелектуальної системи освітлення INTELLilight для 270-тонних самоскидів білоруського виробника.

Вимоги виробника самоскидів включали специфікацію, згідно з якою система освітлення повинна бути інтегрована з БЕЛАЗівською системою CANBUS і керуватися через власний інтерфейс машини.

Також було потрібно, щоб освітлення мало можливість легко регулювати яскравість і колірну гамму, а також функцію автоматичного затемнення. У середовищі, в якій експлуатуються кар'єрні машини БелАЗ, осліплення є серйозною проблемою, що створює великий ризик зіткнення.

Автоматичне затемнення, яке було одним з основних критеріїв для БелАЗа, було вирішено за допомогою датчиків на машині, які взаємодіють з фарами. INTELLilight - це інтелектуальна система, в якій кожна лампа має вбудований передавач і приймач. Потім все лампи підключаються через бездротову порожнисту мережу, що забезпечує кращу гнучкість і надійність.

Як передає SpecMachinery.com.ua, перша сотня машин, оснащених системою освітлення TYRI INTELLilight, призначена для власників кар’єрних самоскидів, які висувають особливо високі вимоги до техніки.