Субота, 11 липня 2020 13:57

Volvo отримало нагороду за найкращий дизайн самоскида. ФОТО

Volvo CE

к стало відомо SpecMachinery.com.ua, промислові дизайнери компанії Volvo відзначені престижною нагородою Red Dot Product Design Award 2020 за дизайн автономномного самоскида Volvo TA 15.

Премія Red Dot Product Design Award в області промислового дизайну вручається щорічно. У цьому сезоні на суд компетентного журі виробники з 60 країн представили рекордну кількість номінантів - більше 6500 продуктів.

Визнання в сфері дизайну Volvo CE отримала за автономний електричний тягач TA15, який розроблений на основі концептуального зразка HX02, заявленого на світових показах ще в 2017 році.

Тягач на електротязі представлений в рамках автономного транспортного рішення TARA і має акумуляторно-електричну трансмісію. Його вантажопідйомність становить 15 т. Крім того, машини здатні об'єднуватися в караван, що в рази збільшить обсяги і ефективність транспортування вантажів. Підключений самоскид TA15 не потребує кабіни.

«Отримання такої престижної нагороди як Red Dot показує, що компанія створює на основі технологій автономних транспортних засобів проекти світового класу. Ми пишаємося тим, що продовжуємо традицію Volvo Group, залишаючись в числі інноваційних лідерів в області комерційного транспорту і дизайну машин», - зазначив Нільс Ягер (Nils Jaeger), президент Volvo Autonomous Solutions.