Середа, 10 червня 2020 16:42

Scania представила нову концепцію силових установок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, нова установка матиме модульну конструкцію.

Компанія Scania оголосила про намір запустити у виробництво нові гібридні і повністю електричні силові установки. Нові силові установки, як повідомляє прес-служба компанії, матимуть модульну конструкцію. Замовникам це дозволить вибирати комплектацію і комбінувати різні елементи установок з урахуванням області застосування техніки і конкретних завдань.

Двигун внутрішнього згоряння і електропривод в гібридних системах Scania можна буде використовувати разом або як автономні джерела енергії. Подібна система, як уточнює виробник, підійде для екскаваторів, самоскидів, каменедробилок, мобільних кранів, бетононасосів, спецтехніки для аеропортів, а також для морського транспорту (приміських судів, автомобільних поромів і кораблів, які обслуговують рибальські господарства).

Гібридні рішення, за заявою виробника, покращують роботу силового агрегату за рахунок високого крутного моменту на низьких оборотах; крім того, знижується витрата палива, обсяг шкідливих викидів в атмосферу, а також шум.

Електропривод в нових гібридних системах Scania кріпиться до двигуна, а діапазони їх швидкостей адаптовані. Це позбавляє від необхідності встановлення додаткової коробки передач. Подібна конструкція мінімізує також втрати енергії, полегшує проектування та встановлення обладнання.