Вівторок, 08 червня 2021 09:51

Показали нову українську РЛС на шасі Tatra

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація» спільно з харківським підприємством «СКТБ Корпорація «УкрІннМаш» завершують роботи над першими зразками нової мобільної РЛС «Мінерал-У» на платформі Tatra 8х8.

Мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» виготовляється для ЗС України в рамках державного оборонного замовлення.

Він призначений для виявлення, класифікації надводних цілей на значній відстані – до 500-600 км – та видачі цілевказування засобам враження. У складі комплексу є активний і пасивний канали.

Нова система розміщується на автомобільній платформі та вирізняється надійністю. Підйомна система з модулем з РЛС «Мінерал-У» має розміщуватись у кунзі, який, у свою чергу, встановлюється на автомобільне шассі підвищеної прохідності 8х8.

З самого початку у технічному завданні передбачалося розміщення РЛС «Мінерал-У» на шассі від вітчизянного виробника. Ставка була зроблена на нове повнопривідне шасі КрАЗ-7634НЕ колісної формули 8х8 вантажопідйомністю до 27 т. з двигуном 460 к.с. і автоматичною коробкою передач.

З огляду на скрутне становище вітчизняного виробника українські військові вимушені були знайти іншого партнера. Ставка була зроблена на продукцію чеської компанії Tatra Trucks.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, відтепер є сподівання, що вже найближчим часом після монтажу самої РЛС на інших пристроїв декількіа "Мінерал-У" будуть передані військовим для прийомки та випробувань.

 

 

 

 




Інформація: