Середа, 19 серпня 2020 12:24

Інженерні війська ЗСУ отримають сучасну американську техніку

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, наразі обладнання й спеціальна техніка вже проходять процес розмитнення і обліку в інженерно-аеродромному управлінні командування Повітряних Сил.

352-й окремий інженерно-аеродромний батальйон Повітряних Сил ЗС України найближчим часом отримає військово-технічну допомогу від уряду США. Це сучасне технічне обладнання, агрегати для ремонту штучних покриттів військових летовищ, повідомляє АрміяInform з посиланням на командира батальйону. Наразі обладнання й спеціальна техніка вже проходять процес розмитнення і обліку в інженерно-аеродромному управлінні командування Повітряних Сил.

Головне завдання інженерно-аеродромних батальйонів Повітряних Сил – будівництво та ремонт військових летовищ та їхньої інфраструктури. До 2014 року Повітряні Сили України використовували лише частину з усіх військових аеродромів. Сьогодні ця кількість зросла вдвічі. Тому навантаження на особовий склад інжбатів виду колосальне.

«Від березня й до серпня поточного року ми вже встигли завершити ремонтні роботи на п’яти летовищах. Нині одночасно працюємо на ще чотирьох об’єктах, які маємо здати до кінця року», – розповів командирбатальйону підполковник Роман Мажар. – «Гаряча для нас пора – від і до білих мух», – усміхаючись, каже командир. – «Цього року сніг перестав йти в березні, і ми виїхали на об’єкти. Працюватимемо доти, доки злітно-посадкові, магістральні смуги, рульові доріжки та стоянки літаків не вкриються снігом».

Станом на середину серпня військовослужбовці ремонтних бригад Хмельницького інжбату замінили близько 850, провели дефектування майже 160 і монтаж 194 шт. аеродромних плит (ПАГ), нарізали більше ніж 1600 метрів погонних швів, демонтували майже 560 квадратних метрів монолітного покриття, виконали майже 6000 кубічних метрів ґрунтових робіт (планування, пересування, руйнування).