Вівторок, 22 жовтня 2019 14:25

В Дніпрі представили новітню військову безпілотну платформу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на виставці Interpipe TechFest, що проходила днями у Дніпрі, Infocom Ltd презентувала новітній безпілотний роботизований модуль «Скорпіон».

Модуль має кілька варіантів використання: в оборонних цілях він може використовуватись як засіб вогневої підтримки та розвідки, а в цивільних – для гасіння пожеж.

Система управління роботизованою платформою Скорпіон складається з 2 бортових компьютерів NVIDIA Jetson для стеження за дорогою та обробки об’єктів і перешкод нейронною мережею з усіх боків. Два програмованих контролери PLC забезпечують управління рухом роботизованої платформи та управління туреллю – передає SpecMachinery.com.ua.

«Скорпіон» може автоматично рухатися за провідним об`єктом, патрулювати периметр, рухатися заданими маршрутами.

Керування здійснюється локально, або віддалено – з операторскої станції, планшету, з квадрокоптеру (на дистанції 1 – 2 км).

З метою збільшення дистанції – до 8 км – для локального управління і стеження в автономному режимі за «Скорпіоном», в даний час тестується застосування групи мобільних репітеров, які будуть знаходитись в касеті на безпілотнику.

Під часу руху, через певну відстань 300-1000 м, безпілотник-укладальник автоматично «укладає» один із репітерів на поверхню землі із касети. Тепер саме цей пристрій знає свою точну координату, будучи при цьому точкою верифікації для інших безпілотників, і крім того зможе здійснювати обмін даними між диспетчером та безпілотниками.

Таким чином безпілотна установка в міру просування «плете павутиння» та будує мережу, типу SmartMesh – розповідають інженери компанії.