Вівторок, 13 жовтня 2020 13:22

ЗСУ отримали нову партію відновлених бойових машин піхоти

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, в процесі ремонту фахівці заводу відновили боєздатність усіх систем та агрегатів бойових машин піхоти.

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передав замовнику чергову партію відновлених бойових машин піхоти БМП-2, які пройшли регламентний ремонт в рамках державного оборонного замовлення, повідомляє прес-служба концерну.

«Ми не лише відремонтували, а й модернізували ці БМП-2 за рахунок новітніх засобів навігації, оптичних приладів та прицілів, що дало змогу продовжити та покращити ресурсні показники бойових машин. Напередодні Дня захисника України бойові машини передано нашим військовим», – повідомив директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Жуковець.

В процесі ремонту фахівці заводу відновили боєздатність усіх систем та агрегатів бойових машин піхоти, що підтверджено циклом заводських та приймально-здавальних випробувань.

Як відомо, раніше Укроборонпром відзвітував про результати роботи підприємств Концерну за 9 місяців 2020 року. Зокрема, обсяг виготовленої продукції (послуг) підприємств бронетанкової галузі збільшився майже вдвічі у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і склав 4,6 млрд грн (2,7 млрд грн у 2019 році відповідно). За підсумками трьох кварталів бронетанкові підприємства Укроборонпрому виконали 96% плану виробництва на цей період.

ДП «Житомирський бронетанковий завод» займається виготовленням глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі. Наразі триває модернізація виробничих потужностей підприємства шляхом впровадження новітніх енергозберігаючих технологій виробництва.

Нагадаємо, у жовтні на територію Житомирського бронетанкового заводу прибули 26 БМП-1АК, які ДК «Укрспецекспорт» через рішення суду примусово вилучив у польського постачальника. За контрактом польська фірма «WTORPLAST S.A.» мала поставити ці БМП для українських військових ще у 2018 році. Наразі фахівці ЖБТЗ проводять процес дефектації цих бойових машин та готують їх до якнайшвидшої передачі замовнику.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: