Вівторок, 14 липня 2020 10:31

Повітряні Сили ЗСУ отримають новітні стартові командні пункти

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, модернізовані СКП надійдуть до війська вже цього року.

Авіатори бригади транспортної авіації успішно випробували модернізований стартовий командний пункт (СКП). У процесі підконтрольної експлуатації його завантажували на повну: тестували за різних умов і на різних режимах. Після чого ухвалено остаточне рішення про серійне виробництво СКП. Важливо, що більшість елементів стартового командного пункту — українського виробництва, а це додаткові робочі місця. Планується, що серія потрапить у війська вже цього року, повідомляє АрміяInform.

«Нині щодо дослідного зразка на виробничій базі «Телекарт приладу» виконують фінальні правки та рекомендації. Важливо, що компанія не лише виготовляє обладнання, а й супроводжуватиме його експлуатацію. Після випробувань жодних серйозних зауважень не було, лише деякі побажання щодо ергономіки та розташування засобів зв’язку на робочих місцях, — коментує представник штабу Командування ПС ЗСУ полковник Петро Кадура. — Приємно, коли один з контрактників частини сказав: «Якщо нам дадуть таку техніку, то точно продовжу контракт». У людей загоряються очі, коли вони працюють із чимось новим. Ми завжди насамперед ураховуємо думку фахівців, які безпосередньо працюватимуть з обладнанням. Особливо це стосується молоді, яка завжди знає, як спростити, при цьому не втративши якість кінцевого результату».

Переваг у модернізованого СКП чимало. Комплекс, який забезпечує управління польотами повітряних суден, вирізняється точністю отриманих розрахунків і новітньою елементною базою та принципом формування радіосигналів, а також зручністю.

«Це і сучасні засоби забезпечення, і система безперебійного живлення, що дозволяє півтори години працювати автономно, і можливість за секунду зв’язатись з будь-яким аеродромом, — пояснює Петро Кадура. — До того ж фахівці працюватимуть у зручних кріслах, з кондиціонером, що теж важливо».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: