Середа, 29 квітня 2020 10:27

Міноборони відмовилось від нової бронемашини на шасі 6х6

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, замість неї планується розробляти бронетранспортер на шасі 8х8.

Міністерство оборони України, яке свого часу підписало спільне рішення про створення нової броньованої платформи 6х6 в інтересах морської піхоти, вирішило відмовитись від цього варіанту на користь єдиної лінійки бронемашин на шасі 8х8, повідомляє Defense Express.

Проєкт «Отаман» розроблявся на підставі Спільного рішення між підприємством НВО «Практика» та Міністерством оборони України, яке було підписане у 2019 році. Цей документ був наслідком наради представників ВМС (зокрема Командування морської піхоти – КМП), Департаменту військово-технічної політики, ЦНДІ ОВТ і самого підприємства «Практика» щодо створення лінійки уніфікованих броньованих колісних машин.

Після підписання Спільного рішення 5 червня 2019 року, НВО «Практика» власним коштом почала виготовлення дослідного зразка. Діючий масогабаритний макет бронетранспортера був продемонстрований на міжнародній виставці «Зброя та безпека – 2019».

У підсумку після нарад за участю представників Міноборони, Генштабу, а також морської піхоти цього року було заявлено про недоцільність використання платформ 6х6 як колісної бази для спеціалізованих машин, і запропоновано розглянути можливість використання колісної формули 8х8, аби забезпечити уніфікацію броньованих колісних машин, які буде використовувати морська піхота.

Щодо платформи 6х6, то «Практика» «скоріш за все, буде доводити свій зразок 6х6 з прицілом на експорт, але без використання цієї машини у власній армії шанси продажу розробки іноземному замовнику зменшуються», – зазначає директор Defense Express Сергій Згурець.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: