П'ятниця, 10 січня 2020 15:03

ЗСУ за останні роки отримали лише три похідних автоклуби замість 40 запланованих

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, цього року ситуація з постачанням теж невтішна.

Для успішного виконання завдань в польових умовах (передусім у районі проведення ООС) в системі морально-психологічного забезпечення війська передбачені Похідні автоклуби-друкарні (ПАК Д), пересувні кіновідео салони (ПКВС) або похідні автоклуби. Останні у цьому переліку – це вдосконалені польові клуби ще радянського зразка. Керівні документи вказують на необхідність мати такі «осередки культури на колесах» у бригадах, полках, окремих вузлах зв’язку, навчальних центрах, полігонах, мобільних госпіталях, військових частинах із чисельністю особового складу понад 500 посад (за умови наявності у штаті клубу).

«В останні чотири роки, відповідно до державного оборонного замовлення, у війська мали надійти 40 одиниць ПАК Д: 10 автоклубів на рік, – зазначив перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Володимир Яцентюк. – Але нині маємо лише 3 одиниці: в Національній академії сухопутних військ і по одній у бригадах ДШВ та механізованій».

За словами Володимира Яцентюка, ситуація з постачанням сучасних похідних автоклубів-друкарень на 2020 рік теж невтішна. До війська надійде їх аж дві одиниці замість запланованих все тих же десяти, повідомляє АрміяInform. За інформацією сайта ProZorro, вартість ПАК Д становить 3,9 мільйона гривень. Його призначення – проведення комплексу інформаційного забезпечення в польових умовах. А це – кіно- та радіообслуговування, звукопідсилення. Окрім сучасної проєкційної апаратури, комп’ютерної оргтехніки, він оснащений комплектом супутникового і цифрового телебачення, потужною музичною системою й технікою для виготовлення друкованої продукції.

«Попри чималий дефіцит пересувних клубів і те, що у нас лише на 69% оновлено базу технічних засобів пропаганди та виховання, ми не збираємось сидіти й чекати «погоди біля моря», – зазначив полковник Володимир Яцентюк. – Усіма можливостями намагатимемося переконати керівництво, що тільки маючи поінформованого, освіченого і духовно багатого воїна, значно легше перемагати ворога в бою».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: